El passat dia 24 de maig, la Policia Local de Terrassa ens va convocar, junt amb la Direcció de l’escola, per informar-nos que tenim un problema important a la porta de la nostra escola amb la forma que alguns pares tenen d’estacionar el seu vehicle, que això representa un perill de seguretat, tan pel tràfic rodat, com pels vianants.

Per aquest motiu, ens informen de que aquesta situació s’ha acabat. A partir de setembre els agents començaran a demanar als pares que no estacionin a llocs que no està permès, però si el problema persisteix, inclús començaran a sancionar als infractors.

Per part nostra, es va informar a la Policia Local, que l’escola compta amb 3 línies i que a la zona que ens comenten hi han aproximadament 750 nens, a més de que, per la situació de l’escola, moltes famílies es veuen obligades a venir en cotxe i no existeix un gran ventall de possibilitats on deixar-lo.

També els hi vam dir que aquesta pràctica és habitual a gairebé totes les escoles de Terrassa a dia d’avui, i que en totes elles són permissius.

La seva resposta es que no es pot permetre posar en risc la seguretat per no existir altres alternatives, ja que segons ells, sí que n’hi han, entre elles no venir en cotxe a l’escola del barri. Sobre que és habitual a altres escoles, ens comenten que aquest projecte de normalitzar el tràfic als voltants de les escoles, es portarà a terme a la pràctica totalitat de les escoles de Terrassa, que ja s’ha posat en marxa a l’escola El Vapor i a algunes més, però que poc a poc s’imposarà a totes.

Davant tot això, l’únic que ens demanen es que informem a les famílies per evitar sorpreses davant possibles denuncies, i que els hi transmetem qualsevol millora que se’ns pugui ocórrer per intentar entre tots analitzar-la i portar-la a terme si fos possible.  

D’entrada, ja hem demanat que la zona d’estacionament limitat per ús escolar de la Crtar. de Castellar, arribi fins al monument a la Dona Treballadora.

Vam arribar a l’acord de que dos policies municipals de proximitat vindran a les reunions de principi de curs per informar a les famílies. Ens enviaran un full informatiu que farem arribar a totes les famílies.

Gràcies a tots per la vostra col·laboració.