El passat 16 de novembre, la Paola, la Roser i el Robert, tres pares de l’AMPA, van fer una visita sorpresa al menjador de l’escola. Us expliquem una mica com va anar tot i les sensacions que van tenir.

De menú hi havia mongetes guisades, llom a la milanesa acompanyat d’amanida amb blat de moro, i de postres fruita.

Van anar una mica abans de les 13:00, per veure des del principi tota la preparació. Les taules del menjador, les de la sala que hi ha a l’entrada del menjador, i tres taules a la biblioteca, estaven ja preparades amb gots i coberts.

Quan van arribar, estaven col·locant les safates de menjar a les taules dels més petits, i de seguida van començar a arribar els alumnes mitjans, i ells mateixos recullen les seves safates que se les acaben de servir, i se’n van a les seves taules. Tot molt organitzat i àgil. En uns 15 minuts estaven asseguts i dinant uns 215 alumnes.

Al menjador hi havien moltes professores pendents dels alumnes, pelant les pomes i tallant-les a trossos. La quantitat de menjar és correcta. L’amanida, la veritat és que la majoria no se la menja, els dos trossos de milanesa van volar, i les mongetes la majoria se les va menjar. Per cert, poden repetir sempre que vulguin, i pel que van comentar i pel que van veure, sempre es fa menjar de més.

A mesura que van acabant, van cap al pati, on alguns monitors estan amb ells. Quan arriba l’hora, els més grans se’n van al pati d’ESO. Llavors, al principi, mentre són menys, es queden dues monitores amb ells.

Mentre servien el menjar, van aprofitar per veure la cuina, i la veritat és que la van trobar molt bé. Està súper neta, i les neveres molt ben organitzades. Van demanar veure la llista d’intoleràncies alimentàries dels nens, una cosa a tenir sempre en compte, i la tenen penjada a la paret.

El menjador també es veu molt net. Sí que és cert que el local necessita una reforma, però el canvi de taules des de la darrera visita que va fer l’AMPA l’any passat, s’agraeix i es veu un menjador més espaiós.

Els van permetre quedar-se a dinar, el mateix menjar que havien menjat els nens. El guissat de mongetes, molt suau, tenia l’opció de posar-hi uns trossos de xoriço. La temperatura bé, calenta però sense cremar, al punt per menjar, així que els banys pel menjar funcionen perfectament. La milanesa estava tendra, temperatura tèbia, l’arrebossat, tot i ser els últims a dinar, era cruixent i molt bo, es notava que estava acabat de fer.

Quan van acabar de dinar, van sortir al pati, on hi havia almenys 3 o 4 monitores amb els nens.

Sensacions de la visita:
  • La temperatura del menjar, que és normalment un dels cavalls de batalla… Una de les coses que van poder veure, és que als més petits li tenien el menjar servit, i van comentar que aquesta seria una possible explicació del perquè el menjar esta una mica més fred, però van dir que com a màxim són 10 minuts i que les safates on es serveix el menjar són calentes, a més de que és una forma d’agilitzar-ho tot una mica (quan toquen les safates la veritat és que no es noten pas fredes). Veient als nens dinar, també van poder comprovar que la majoria es menja primer el que més els hi agrada, així doncs, mentre la milanesa desapareix, les mongetes es refreden… és inevitable. No es pot assegurar que aquesta sigui l’explicació, no obstant, aquest dia en concret sí que ho semblava. Un altre tema són els nens que triguen més en menjar… aquests mengen fred sí o sí.
  • Les instal·lacions: tot i que el menjador es veu net, sota el punt de vista dels pares de l’AMPA que van fer la visita, necessita una reforma. Rejovenir-lo una mica estaria molt bé, i una ampliació estaria genial.
  • Acaben la visita al menjador amb una bona sensació. Hi ha coses a millorar, però el principal esta bé.
  • Acorden que la propera visita s’intentarà fer quan hi hagi peix o verdura al menú.

Si teniu alguna cosa a dir al respecte, no dubteu en contactar amb nosaltres, i ho tindrem en compte per properes visites, així com pel proper Consell Escolar. Tots sumem!!