Benvolgudes Famílies,

Com ja us vam avançar fa uns dies pels grups de Whatsapp, el proper 14 DE MARÇ organitzem a l’escola una xocolatada solidària a l’hora d’esmorzar. El motiu: recaptar fons per a la Fundació Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil, com podeu llegir més abaix.

Hem aconseguit diversos col·laboradors, que ens han ajudat molt per què l’organització de la xocolatada sigui un èxit, ja sigui com a aportació desinteressada, o com a descompte. L’AMPA cobrirà les despeses restants, i d’aquesta manera, TOTA la recaptació es donarà ÍNTEGRAMENT a la Fundació. Moltes gràcies!

També hem tingut molta sort amb els pares i mares que col·laboraran el dia de la xocolatada. En un parell d’hores ja teníem més voluntaris dels que necessitàvem! Moltes gràcies!

Així que recordeu que si voleu col·laborar amb aquesta causa, EL DIA 14 DE MARÇ NO CAL PORTAR ESMORZAR!! Només 1 €… o més! 


Sabeu que…?

  • El dia 15 de febrer és el DIA INTERNACIONAL DEL CÀNCER INFANTIL.
  • Cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil a Espanya, més de 200 a Catalunya.
  • El càncer infantil és molt diferent del d’adults. No es pot prevenir i la recerca és l’única via per avançar.
  • Gràcies a la recerca, actualment es curen un 80% dels casos, però per a molts nens i nenes la malaltia encara no té cap solució. El 20% dels infants afectats no la supera.
  • Un nen no és un adult petit. Necessita fàrmacs i tractaments específics per lluitar contra la seva malaltia, però no és rendible desenvolupar-los comercialment.
  • La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer se centren en el càncer d’adults, mentre que els nens són els grans oblidats.
  • L’Hospital Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil, format per un equip de més de 30 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de les donacions privades d’entitats i persones solidàries que el fan possible.

Aquestes raons, i la necessitat que la investigació no s’aturi per manca de mitjans econòmics, va fer que un grup d’associacions, nascudes totes elles de familiars que han viscut un cas de càncer infantil en la seva família i que creuen necessari lluitar contra el càncer infantil en general, ideessin una manera «dolça i senzilla» d’aconseguir fons per al laboratori d’investigació.

Amb el missatge TACA’T PEL CÀNCER INFANTIL, proposen a escoles, empreses i entitats, l’organització d’una XOCOLATADA SOLIDÀRIA amb l’objectiu de recaptar fons per a la recerca del Càncer Infantil.

Els membres de l’AMPA ens vam engrescar de seguida amb la idea de que el Liceo Egara no podia deixar passar l’oportunitat de participar en aquesta tan bona causa. Es per això que, en col·laboració amb l’escola, el proper dimecres 14 de març farem la nostra XOCOLATADA SOLIDÀRIA, a l’hora d’esmorzar.

Des d’Educació Infantil fins a ESO, tots els alumnes que vulguin aportar el seu granet de sorra, podran fer-ho esmorzant xocolata calenta amb melindros, donant 1 €. Tota la recaptació es donarà íntegrament a la Fundació Sant Joan de Déu. Qualsevol aportació extra serà benvinguda!

També hi haurà sucs per aquells que no puguin prendre xocolata, així com esmorzar apte per a celíacs. En el cas dels alumnes d’Educació Infantil, per evitar pèrdua de diners, podreu fer el vostre donatiu directament a les mestres.

AMB LA NOSTRA PARTICIPACIÓ AJUDAREM EN LA RECERCA DEL CÀNCER INFANTIL, I ENTRE TOTS, ALGUN DIA NO GAIRE LLUNYÀ, TOTS ELS NENS ES PODRAN CURAR