Estimades Famílies,

Ens fa molta il·lusió anunciar-vos que, després de dos anys sense poder participar-hi, enguany tornem a apostar per la solidaritat de la nostra escola, i ens sumem a la 5a XOCOLATADA SOLIDÀRIA per contribuir a la celebració del DIA INTERNACIONAL DEL CÀNCER INFANTIL.

Aquest dia té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre la importància dels reptes als que s’enfronten els nens i adolescents amb càncer i les seves famílies, així com de la necessitat de que tots els nens en qualsevol lloc del món tinguin accés a un diagnòstic precís i precoç i puguin rebre un tractament eficaç.

El càncer infantil és aleatori i imprevisible. Els nens no tenen càncer de pulmó, de colon, o de mama… que són propis de l’envelliment de les nostres cèl·lules. Els nens i adolescents amb càncer pateixen alteracions que estan vinculades al procés contrari: al procés de creixement i desenvolupament de l’ésser humà. Per això es parla de càncer del desenvolupament, ja que és el càncer de la formació, de la generació de cèl·lules noves. És un conjunt de moltes malalties diferents i molt infreqüents, com el neuroblastoma, el nefroblastoma, el medul·loblastoma, l’osteosarcoma, el sarcoma de Ewing, els limfomes i les leucèmies infantils, etc.

La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer es centren en el càncer d’adults. El càncer infantil pràcticament no s’investiga perquè es dóna 1 cas en nens per cada 200 casos en adults, i perquè la seva investigació no és rentable.

Però lamentablement, cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil a Espanya. Actualment un 20% d’aquests nenes i nens no superen la malaltia, i el 80% es curen però a vegades amb seqüeles importants.

L’ Hospital Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil amb un equip de 35 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de donacions privades d’entitats, empreses i persones solidàries que ho fan possible.

Així doncs, els membres de l’AMPA creiem que val la pena tornar a dedicar el nostre temps i la nostra solidaritat a aquest projecte, i és per això que, en col·laboració amb l’escola, el proper dimecres 20 d’abril MUNTAREM UN BON CACAU! a l’hora d’esmorzar.

Des d’Educació Infantil fins a ESO, tots els alumnes que vulguin aportar el seu granet de sorra, podran fer-ho esmorzant xocolata calenta amb melindros, donant 1 € (mínim). Tota la recaptació es donarà íntegrament a la Fundació Sant Joan de Déu. I qualsevol aportació extra serà benvinguda!

També hi haurà sucs per aquells que no puguin prendre xocolata, així com esmorzar apte per a celíacs. En el cas dels alumnes d’Educació Infantil, per evitar pèrdua de diners, podreu fer el vostre donatiu directament a les mestres.

Estem treballant per aconseguir patrocinadors i/o col·laboradors, perquè així totes les nostres aportacions vagin directes a la Fundació Sant Joan de Déu. Així que aprofitem per dir-vos que si teniu una empresa i voleu col·laborar en el cost de la preparació de la Xocolatada, o fer una donació directa, no dubteu en contactar amb nosaltres. Tota aportació extra serà benvinguda!

En uns dies ampliarem informació, i donarem indicacions per tots aquells que vulgueu participar com a voluntaris el dia de la Xocolatada.

RECORDEU:

EL DIA 20 D’ABRIL NO CALDRÀ PORTAR ESMORZAR! Només 1€… o més!

Amb la nostra donació aconseguirem millorar els tractaments del càncer infantil i apropar-nos al somni que tots tenim: que un dia totes les nenes, nens i adolescents amb càncer es puguin curar!