Hola Famílies,

Com ja us vam avançar fa uns dies, el proper 27 DE MARÇ organitzem a l’escola la nostra 2ª Xocolatada Solidària a l’hora d’esmorzar. El motiu: recaptar fons per a la Fundació Sant Joan de Déu per a la investigació del càncer infantil, com podeu llegir més abaix.

Hem aconseguit diversos col·laboradors, que ens han ajudat molt per què l’organització de la xocolatada sigui un èxit, ja sigui com a aportació desinteressada, o com a descompte. TOTA la recaptació es donarà ÍNTEGRAMENT a la Fundació. Moltes gràcies!

També hem tingut molta sort amb els pares i mares que col·laboraran el dia de la xocolatada. Moltes gràcies!

Així que recordeu que si voleu col·laborar amb aquesta causa, EL DIA 27 DE MARÇ NO CAL PORTAR ESMORZAR!! Només 1 €… o més! 

 


Benvolgudes Famílies,

Segur que recordeu que l’any passat vam participar en el projecte XOCOLATADA SOLIDÀRIA 2018 per contribuir a la celebració del dia 15 de febrer, el DIA INTERNACIONAL DEL CÀNCER INFANTIL.

Aquest dia té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre la importància dels reptes als que s’enfronten els nens i adolescents amb càncer i les seves famílies, així com de la necessitat de que tots els nens en qualsevol lloc del món tinguin accés a un diagnòstic precís i precoç i puguin rebre un tractament eficaç.

La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer es centren en el càncer d’adults. El càncer infantil pràcticament no s’investiga perquè es dóna 1 cas en nens per cada 200 casos en adults, i perquè la seva investigació no és rentable. Però lamentablement, cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil a Espanya.

L’ Hospital Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil amb un equip de 35 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de donacions privades d’entitats, empreses i persones solidàries que ho fan possible.

El càncer infantil és aleatori i imprevisible. Els nens no tenen càncer de pulmó, de colon, o de mama… que són propis de l’envelliment de les nostres cèl·lules. Els nens i adolescents amb càncer pateixen alteracions que estan vinculades al procés contrari: al procés de creixement i desenvolupament de l’ésser humà. Per això es parla de càncer del desenvolupament, ja que és el càncer de la formació, de la generació de cèl·lules noves. És un conjunt de moltes malalties diferents i molt infreqüents, com el neuroblastoma, el nefroblastoma, el medul·loblastoma, l’osteosarcoma, el sarcoma de Ewing, els limfomes i les leucèmies infantils, etc.

L’any passat, amb el missatge TACA’T PEL CÀNCER INFANTIL, es van arribar a recaptar 158.300 euros entre les 319 xocolatades que es van celebrar. Gràcies als fons aconseguits, es va poder adquirir un nou equipament per al laboratori de recerca d’ Onco-Hematologia i es podrà també finançar parcialment un projecte de recerca anomenat “teràpies de precisió” que te com a objectiu donar-li una altra oportunitat de tractament, més personalitzat, a aquells nens i nenes pels quals ha fracassat el tractament estàndard.

Però si l’any passat ja van superar per moltíssim les expectatives inicials, només cal fer un cop d’ull a la seva web per veure que aquesta edició encara serà millor! Actualment hi ha inscrites 864 xocolatades, i ja porten 264.156 euros recaptats de les 547 que s’han celebrat fins ara.

Els membres de l’AMPA creiem que val la pena tornar a dedicar el nostre temps i la nostra solidaritat a aquest projecte, i és per això que, en col·laboració amb l’escola, el proper dimecres 27 de març farem la nostra XOCOLATADA SOLIDÀRIA 2019, a l’hora d’esmorzar.

Des d’Educació Infantil fins a ESO, tots els alumnes que vulguin aportar el seu granet de sorra, podran fer-ho esmorzant xocolata calenta amb melindros, donant 1 € (mínim). Tota la recaptació es donarà íntegrament a la Fundació Sant Joan de Déu. Tota aportació extra serà benvinguda!

També hi haurà sucs per aquells que no puguin prendre xocolata, així com esmorzar apte per a celíacs. En el cas dels alumnes d’Educació Infantil, per evitar pèrdua de diners, podreu fer el vostre donatiu directament a les mestres.

Volem agrair especialment al Sr. Paco del Mesón Las 4 Esquinas i al seu equip, la seva generositat i dedicació, que han fet possible que aquesta segona xocolatada sigui una realitat, perquè a més d’oferir-se a preparar la xocolata i a fer-se càrrec de part del cost, ha aconseguit que els seus proveïdors aportin, desinteressadament o a preus més baixos, la resta de producte.

 RECORDEU: EL DIA 27 DE MARÇ NO CAL PORTAR ESMORZAR!

AMB LA NOSTRA PARTICIPACIÓ AJUDAREM EN LA RECERCA DEL CÀNCER INFANTIL, I ENTRE TOTS, ALGUN DIA NO GAIRE LLUNYÀ, TOTS ELS NENS ES PODRAN CURAR